Att resa på Ven

Anläggande hamn på Ven heter Bäckviken, härifrån utgår all trafik och det
är lätt att ta sig vidare på ön.

Terminalen
Här finns det nödvändigaste som bänkar och biljettautomat. För att nå toaletterna måste man till ett separat hus, i vilket såväl WC som RWC finns. Eftersom väntsalen är skild från toalettbyggnaden kan denna nås även utan att passera väntsalen.

Buss
På Ven finns möjlighet att ta buss. Rullstol är inga problem men för säkerhets skull boka plats i förväg via www.venbussen.se/. Värt att tänka på är att Ven har få hållplatser. Istället är det bara att meddela chauffören var man vill bli avsläppt.

Traktorsläp
Ett alternativ till buss är att åka traktorsläp. Information om bokning står angivet på hemsidan, www.alltomven.se/ovrigt-traktor. Under perioder finns hopp-on/hop-off biljetter. Vid funktionsvariationer måste tur bokas samt antal eventuella rullstolar, detta för att ramp skall finnas tillgängligt.

Taxi
Vens taxi har jour och nås via Pelle Nordqvist på ventaxi.weebly.com/ eller 072 57 26013.

Cykel
För de som vill cykla finns Vens Cykeluthyrning precis ovanför backen i Bäckviken Många olika cykelmodeller finns, så även elcyklar, golfbilar och cykelvagnar. Boka via www.venscykeluthyrning.se/

Gång
Det går att gå eller ta sig runt ön med rullstol. Dock är många vägar grusvägar och/eller delvis i terräng. Det finns två cykelstigar som är väldigt branta med lös grus. Den ena är vägen mot Hakens fyr efter vandrarhemmet och den andra är i Kyrkbacken mot Fyrvägen. De asfalterade vägarna och cykelvägarna finns markerade på kartan.

För mer information kontakta Destinationsenheten www.landskrona.se/se-gora/besoka-landskrona/ven/

Bad
Anpassad brygga med ramp finns på badplatsen och småbåtshamnen Norreborg, se kartan.

Buss på Ven