Våra visningar

Låt oss berätta historien om Tycho Brahe för er

Våra guidade, tematiska visningar är givetvis det bästa sättet att uppleva museet på och att få så mycket som möjligt ut av sitt besök. Vi ger även visningar runt Ven på cykel! Tillgängliga språk är svenska, danska och engelska.

Bokningar görs via telefon + 46 (0) 418- 47 31 09 eller via mejl tychob@landskrona.se

Museet är öppet för bokade grupper året runt.

Tychos liv och leverne

Följ med på en spännande visning som tar ett helhetsgrepp på Tycho Brahe. Vi hör om hans nyfikenhet och vetenskap och ser återskapade instrument, samt originalföremål i utställningen. Genom att besöka platserna för hans slott och observatorium, Uraniborg och Stjärneborg, samt den omgivande renässansträdgården, får vi en så bred bild som möjligt av Tycho Brahe. I fokus står hans arbeten inom astronomi, läkekonst och boktillverkning.

Tid: 60 min.

Pris: 600 kr/visning plus entré 60 kr/pers (obokade besök 80 kr/pers). OBS! Från och med 1/3 2018 kostar visningen 800 kr. 

Tycho och botaniken

I sällskap med museets trädgårdsmästare lär vi oss om en mindre känd och fascinerande del av Tychos verksamhet på Ven, alkemin och botaniken. Vi tittar på renässansens trädgårdskonst och hur former rymmer symbolik. Växternas spännande samband med medicintillverkningen i Tychos laboratorium i Uraniborgs källare tas också upp, och vi hör om hans första assistent och syster, Sophie Brahe, som var verksam inom botanik och astrologi.

Tid: 60 min.

Pris: 600 kr/visning plus entré 60 kr/pers (obokade besök 80 kr/pers). OBS! Från och med 1/3 2018 kostar visningen 800 kr. 

Tycho och vetenskapen

Vi gör en djupdykning i Tycho Brahes banbrytande forskningsarbete och tittar närmare på hans instrument, papperskvarn och observatorium. Hur funkade Tychos imponerade stålkvadrant och vem byggde den? En visning för dig som vill veta mer. Vi går på detaljnivå och berättar om upptäckter som gjorde Ven till ett internationellt besöksmål under 1500-talet och som på sikt ledde till en ny världsbild!

Tid: 90 min

Pris: 900 kr/visning plus entré 60 kr/pers (obokade besök 80 kr/pers). OBS! Från och med 1/3 2018 kostar visningen 1100 kr. 

Tycho och familjen

Följ med på en familjevisning för både stora och små! Vi berättar om när Tycho upptäckte en ny stjärna, hur hans märkliga slott fungerade och vad han gjorde i sitt observatorium. I historien dyker spännande människor upp som Vens motstridiga bönder och Tychos syster Sophie. Turen avslutas med att vi gör eget papper precis som Tycho gjorde i sin kvarn vid havet!

Tid: 60 min.

Pris: 600 kr/visning plus entré 60 kr/pers (obokade besök 80 kr/pers). OBS! Från och med 1/3 2018 kostar visningen 800 kr.